Üdvözlet az olvasónak!

Nyelvészek biztosan megerősítik, hogy a konspiráció szó azonos gyökerű az inspiráció, illetve a respiráció szavakkal. Konspirálni – eredetileg annyit tesz: együtt lélegezni, közösen szuszogni.

Hogy mi módon lett ebből összeesküvés, bevallom, fogalmam sincs. Az viszont tény, hogy az összeesküvés-elméletek (túl azon, hogy pszichológusok, pszichiáterek, néprajzosok és szociológusok számára ideális terepet jelentenek hosszú tanulmányok megjelentetésére) át- meg átszőtték az emberiség történelmét. Egyéniségtől és személyiségtől függően, kisebb-nagyobb mértékben és intenzitással valamennyien hajlamosak vagyunk elhinni, hogy bizonyos történések és/vagy események mögött valamilyen titkos, rejtett, árnyékban maradó terv áll, amit általában rosszindulatú, gonosz emberek (netán földönkívüliek) dolgoztak ki annak érdekében, hogy bennünket (az ártatlan, mit sem sejtő, jószándékú, tudatlan többséget) átverjenek, s ezáltal megvalósíthassák – legtöbbször roppant elítélendő – céljaikat.


A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod!

 

Címkék: bevezető

Konspirációs teóriák

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

Végleges logó 1.jpgGyere át a BlogRepublik Konteóblogjára, regisztrálj és mondd el a véleményed az eddigi témákról, vagy javasolj újakat! 

tiboru

Megjelent a Konteókönyv!

Apró_konteó_matrix_260.jpg

Konteó-archívum

Tiboru egyéb ajánlatai

Ezekre is vessetek egy pillantást!

Ennyien vagytok most itt:

Innen figyelnek bennünket...

süti beállítások módosítása