Szolgálati közlemény - Egy halk kérdés

Kedves barátaim! Mindannyian tudjuk, hogy egy konteós üldözési mániájánál már csak az egója fejlettebb, ezért nézzétek el nekem, hogy egy féligmeddig magánjellegű probléma taglalásával veszek el pár percet abból az értékes időtökből, amelyet ufókutatással, gyíkemberek megfigyelésével vagy Diana hercegnő gyilkosának hajkurászásával tölthetnétek.

Egy érdekes rejtvény megfejtéséhez kérem mindenki segítségét, s itt egyaránt számítok a mezei kommentelőkre, a mormonokra, valamennyi (hazai és külföldi) titkosszolgálatra, továbbá a tökéletes katonákra, a nácikra, zsidókra, bilderbergesekre, de tán még a blog.hu üzemeltetőire is.

A tegnapi (templomos) poszt kapcsán történt egy olyan dolog, hogy legalább egy komment - mindenféle magyarázat nélkül - mára virradóra eltűnt a listából. Egy levelet tartalmazott (de ebbe most nem megyek bele, mert szeretném, ha ez a poszt nem ítéltetne törlésre), amelyről egy kis vita is kibontakozott a kommentek között, de magánlevelezésemben is.

Most ne firtassuk, hogy kinek mi a véleménye arról, hogy egy magánlevél címzettje milyen jogokkal rendelkezik egy neki szóló magánlevél tartalmát illetően (ezt a jog viszonylag világosan leszögezi), és azt se piszkálgassuk, hogy egy esetleges per esetén a független magyar bíróság kinek adna igazat.
Inkább azt kérdezném meg, hogy ki döntött úgy, hogy az ezt a levelet tartalmazó kommentet a bloggazda megkérdezése (vagy akár utólagos tájékoztatása) nélkül töröljék a poszt hozzászólásai közül?

Nem néztem át a 200+ kommentet, ezért nem tudom, hogy továbbiak is eltűntek-e hasonló körülmények között, de nem is ez az érdekes.

Az érdekes az (legalábbis szerény, porban kúszó magánbloggeri véleményem szerint, aki mögött az olvasói kivételével senki sem áll), hogy ki tehette? Ki nyúlhat bele egy olyan zárt rendszerbe, amely a legnépszerűbb (?) hazai blogszolgáltató kezelésében áll?

Azt egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a blog.hu ilyen intézkedést foganatosítana anélkül, hogy legalább egy rövid üzenetben ne tájékoztatná a bloggazdát. Azt a bloggazdát mellesleg, aki egyrészt tényleg egy senki, másrészt pedig az elmúlt kábé négy évben, a különböző blogjain keresztül (nagyon óvatos becslések szerint) több, mint ötmillió (hatmillió - utánaszámoltam) oldalletöltést produkált a szolgáltatónak, és ezért nem kért és nem kapott egyetlen fillért, de még kedvezményes reklámszerződési ajánlatot sem. És most sem kért volna mást, csak egy kis korrektséget.

Szóval ki lehetett ez a valaki? Az ufók, a szabadkőművesek, a csecsenek? A valódi móri gyilkosok? Lord Northampton, a Habsburgok? Netán a Bermuda-háromszög házigazdái, az időutazók vagy az illuminátusok?

Segítsetek nekem találgatni (gyorsan, amíg a poszt még olvasható, mert sosem lehet tudni).

Még valami: sértődős, durcás ember lévén azt sem tartom kizártnak, hogy a jövőben talán máshová kell kattintanotok a Konteóblog további olvasásához. Tudom, hogy ha így döntök, elveszítem az Index által jelentett hátszelet és a blog olvasottsága a töredékére fog csökkenni - ahogyan erre többen fel is hívták a figyelmem. Erre csak azt tudom válaszolni, hogy nekem eddig sem származott anyagi hasznom a napi átlagos hatezer oldalletöltésből, és legfeljebb nem fog a napi 500-ból sem. Azt viszont nem szeretem, ha hülyének néznek. 

Sem az ufók, sem a feketébe öltözött emberek, sem azok, akik a Voynich-kézirat mögött állnak.

Szép napot mindenkinek. 


Utóirat:

 

Az ominózus levelezés összefoglalása itt olvasható:

A beérkező leveleknél csak a tartalmi részt fogom beírni, hogy a név és beosztás közlésével még a legkényesebb ízlésűk szemét se bántsam:

1.)
A levelem, amivel megkerestem őket:

címzett: info@templomosok.hu

dátum: 2011. január 24. 11:40

tárgy: Kérés

Tisztelt Templomos Lovagrend - Magyarok Perceptóriája!

Figyelmükbe ajánlom ezt az írás:

konteo.blog.hu/2011/01/24/a_templomosok

és egyúttal tisztelettel felkérem Önöket, hogy amennyiben úgy gondolják, reagáljanak rá akár az írás kommentjei között, akár egy nekem intézett levélben, amelyet - ha erre engedélyt adnak - változtatás nélkül nyilvánosságra fogok hozni a blogomon.

Üdvözlettel,

Tóth Tibor (tiboru)

blogger
 

2.) Az elsődleges válaszuk:

Küldő: [törölve. tiboru]

címzett: tiboru013@gmail.com

dátum: 2011. január 24. 12:40

tárgy: Re: Kérés

Kedves Tibor,

köszönöm a megkeresést. A bejegyzés sajnos több, részben hamis mítoszokon alapuló, tévedést sorol fel. A legszembeötlőbbeket sorba szedtem:

- rossz a címer a lapon, ilyet soha nem használt a Rend. Ezzel kapcsolatosan ajánlom a Templomosok zászlója írásomat:

[törölve, mert azonosíthatóvá teszi a küldőt. tiboru]

- Az illusztrációk amúgy is a poszt gyenge pontjai, egy ilyen kényes téma esetében nem tartom megfelelőnek a Western Unionnal, vagy főleg a pápa és Szép Fülöp közötti viszony. A "benyal" ige amúgy sem felel meg a valós, dokumentálható történeti viszonyban, hiszen ma már tudjuk, hogy a pápa sokáig ellenállt a francia királynak és _védte_ a templomosokat.

- a váltóval, és általában a bankár-mítosszal kapcsolatosan sincsenek igazi történelmi érvek, abban a kontextusban, ahogyan azt később a kapitalizmus kialakulása kapcsán használatos lett és a mai pénzügyben - gazdaságtanban használják.

- a pénz nem motiválhatta Fülöpöt sajnos, semmiképpen sem, hiszen nem fedezhette volna a tényleges vagyona a Rendnek. Ez is sajnos egy hamis mítosz, ami nagyon népszerű, de nem igazolható "magyarázat".

- Barbara Frale előtt már nyilvánosságra hozták mások is az ominózus dokumentumot, nem ő találta meg, általa csak - végre - "jó kontextusba" került.

Ezek mellett javasolom a poszt újraírását, illetve bizonyos elemek törlését. A Renndel kapcsolatos valós történelmi tények megismerésére - amelynek feladata lehetne a blognak - pedig az általam szerkeszett munkák közül többet is talál, amely hasznos lehet: Molnár Máté: A templomos lovagrend alkonya (10 éves kutató munka eredménye), A templomos regula (kísérő tanulmányokkal), illetve a Miles Christi folyóirat három száma, amelyeket - ahogyan a fenti köteteket - a Rend anygailag és szellemileg is támogatott és hivatalosnak ismer el.

A kiadványok megszerezhetőek tőlem is.

Tisztelettel üdvözli,

[törölve, mert név és beosztás szerepel. tiboru]

3.) Válaszom:

feladó: tiboru013@gmail.com

címzett: [törölve, mert név és email szerepel. tiboru]

dátum: 2011. január 24. 18:53

tárgy: Re: Kérés

Kedves [törölve, mert név szerepel. tiboru]

Nagyon köszönöm a levelét és a kiegészítéseket. Gyorsan be is tettem a kommentek közé.

Sajnálattal tájékoztatom ugyanakkor, hogy a posztot nem áll módomban átírni, sem törölni belőle, hiszen a blogom (amint azt ön is biztosan észrevette) összeesküvéselméletekkel foglalkozik, és nem tudományosan igazolt eseményekkel. Azt sem tudom megerősíteni, hogy a blognak feladata lenne a Templomos Lovagrenddel kapcsoaltos történelmi tények feltárása, illetve bemutatása; megmaradánk konspirációs teóriákat bemutató internetes kiadványnak.

V. Kelementől pedig posztumusz elnézést kérek a "benyal" ige használatáért.

További sok sikert és egészséget kívánok önnek és rendtársainak (nem tudom, helyesen használom-e a szót?), és mégegyszer köszönöm, hogy válaszra méltatta a Konteóblogot.

Üdvözlettel,

Tóth Tibor (tiboru)

4.) Válaszuk:

feladó: [törölve, mert név és email szerepel benne. tiboru]

címzett: tiboru013@gmail.com

dátum: 2011. január 24. 19:13

tárgy: Re: Kérés

Tényleg nem értjük egymást. Én magánlevelet írtam, nem kommentet. Kérem, ennek a törlését ezért.

[törölve, mert név szerepel. tiboru]

5.) Válaszom:

feladó: tiboru013@gmail.com

címzett: [törölve, mert nevet és emailt tartalmaz. tiboru]

dátum: 2011. január 24. 22:51

tárgy: Re: Kérés

Sajnos nem áll módomban törölni, mert közérdeklődésre számot tartó információkat tartalmaz és a Konteóblog ügyvédje szerint a nyilvánosságra tartozik.

További szép napot.

6.) Fél óra múlva írtam egy másik levelet is:

feladó: tiboru013@gmail.com

címzett: [törölve, mert nevet és emailt tartalmaz. tiboru]

dátum: 2011. január 24. 23:27

tárgy: Re: Kérés

[törölve, mert nevet tartalmaz. tiboru],

noha erre sem kötelez semmi, arra hajlandó vagyok, hogy a blog nyilvánosságának még teljesebb tájékoztatása érdekében felajánljam önnek egy helyreigazító levél megfogalmazásának lehetőségét és ennek ugyancsak módosítások néküli közzétételét a blog kommentjei között.

Az ajánlatom visszavonásig érvényes. Amennyiben ezzel a lehetőséggel élni kíván, várom a levelét.

7.) Válaszuk:

feladó: [törölve, mert nevet és emailt tartalmaz. tiboru]

címzett: tiboru013@gmail.com

dátum: 2011. január 25. 9:21

tárgy: Re: Kérés

A blog üzemeltetőjéhez fordulok természetesen, az Ön álláspontja médiaetikát és személyiségi jogokat ugyanúgy sért. Nem vagyok közszerepelő, nem írja ezt felül a nyilvánosság igénye.

8.) És végül a válaszom:

feladó: tiboru013@gmail.com

címzett: [törölve, mert nevet és emailt tartalmaz. tiboru]

dátum: 2011. január 25. 10:28

tárgy: Re: Kérés

Rendben, akkor - ha Ön úgy gondolja - adjuk át az ügyet az ügyvédeknek. Noha nem ezt akartam, előre meg kell köszönnöm Önnek a blogoszféra prognosztizálható nagyszerű nyilvánosságát, amiről szerény blogom eddig álmodni sem mert.

Azt azért tisztelettel megemlítem, hogy úgy, ahogy Ön nem tartja magát közszereplőnek, én semmilyen formában nem tartozom a médiához és nem vagyok újságíró.

Jó egészséget, sok sikert kívánok.

Üdvözlettel,

Tóth Tibor (tiboru)

Ez volt a teljes levélváltásunk, percre pontos kronológiával. És most ide lőjetek.

Amikor az első levelében nem tiltotta meg, hogy válaszát betegyem, ezt beleegyezésnek véltem. Passz. És igen, utólag megtagadtam, hogy bármit is töröljek és bármit is átírjak az ő szájíze szerint.

És ha már a teljességnél tartunk, itt a mai levelezésem cadixszal:

1.) Az első tájékoztatás:

feladó: [törölve, mert nevet és emailt tartalmaz. tiboru]

címzett: tiboru013@gmail.com

dátum: 2011. január 25. 14:51

tárgy: [törölve, mert nevet tartalmaz. tiboru]

Szia!

Én töröltem a kommentet, mivel a pasi kifogásolta, hogy kitetted a levelet és jogilag igaza van, név, kiadó, stb nélkül beleférne, de így semmiképp, levéltitok...

Bocs!

Üdv,

[törölve, mert nevet és beosztást tartalmaz. tiboru]

2.) A reakcióm:

feladó: tiboru013@gmail.com

címzett: [törölve, mert nevet és emailt tartalmaz. tiboru]

dátum: 2011. január 25. 15:03

tárgy: Re: [törölve, mert nevet tartalmaz. tiboru]

Ne haragudj, én 20 évig büntetőjoggal (is foglalkoztam), ez nem levéltitoksértés... Akkor lenne, ha én "megszereztem" volna más privát levelezését és azt nyomom ki a nyilvánosság elé.

Ha nem hiszed, olvasd el a Btk. vonatkozó passzusát:

178. § (1) Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén aki távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.

Ne haragudj, de nagyon nem volt igazad, csak beugrottál neki...

És akkor most megkérdezem: ezt a leveled kitehetem büntetés nélkül a kommentek közé, vagy elzárkózol tőle?

tiboru

3.) A válasza:

feladó: [törölve, mert nevet és emailt tartalmaz. tiboru]

címzett: tiboru013@gmail.com

dátum: 2011. január 25. 15:07

tárgy: Re: [törölve, mert nevet tartalmaz. tiboru]

Ne legyen benne a neve, pls :)

A lényeg hogy ne legyen egyértelműen beazonosítható a személye (bár az előzmények miatt úgyis az lesz)

köszi!

[törölve, mert nevet és beosztást tartalmaz. tiboru]

4.) És végül én:

feladó: tiboru013@gmail.com

címzett: [törölve, mert nevet és emailt tartalmaz. tiboru]

dátum: 2011. január 25. 15:10

tárgy: Re: [törölve, mert nevet tartalmaz. tiboru]

Oké, akkor beteszem.

tiboru

No, ennyi volt. Jó szórakozást mindenkinek.

Címkék: szolgálati közlemény

Konspirációs teóriák

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

Végleges logó 1.jpgGyere át a BlogRepublik Konteóblogjára, regisztrálj és mondd el a véleményed az eddigi témákról, vagy javasolj újakat! 

tiboru

Megjelent a Konteókönyv!

Apró_konteó_matrix_260.jpg

Konteó-archívum

Tiboru egyéb ajánlatai

Ezekre is vessetek egy pillantást!

Ennyien vagytok most itt:

Innen figyelnek bennünket...

süti beállítások módosítása